Pred začetkom peke vam izdamo tri čokoladne nasvete za peko slaščic. Nasvet št. 1: Brez čokolade za kuhanje oziroma z drugimi besedami jedilne čokolade, si izdelave slaščic res ne moramo predstavljati. Nasvet pred nakupom: Predhodno preverite njeno sestavo oz. deklaracijo na izdelku. Nasvet št. 2: Zaradi sladkorja v mlečni čokoladi moramo biti pri segrevanju le te zelo pozorni, saj se hitro lahko zažge. Najlažje jo je uporabiti v receptih, kjer ni pečenja, kot so prelivi za že pečene sladice ali kot polnilo v sladicah. Nasvet št. 3: Bele čokolade v receptih ne moramo uporabiti namesto temne ali jedilne čokolade, saj je bolj občutljiva na toploto, zato se hitrejše zažge.
TOP 5 čokolad za peko:
* Preberi tudi članek: Katero čokolado izbrati za peko?
26
nov
Čokoholiki, ali kaj spremljate zadnje čokoladne novice? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem verjetno že veste, da se je nekaj dni nazaj v Zagrebu odprl Muzej čokolade. Ja, prav ste prebrali! Samo dobro uro in pol stran iz Ljubljane se je odprl muzej, ki je pravi raj za vse čokoholike.
Preberi več