0

Košarica

Ni izdelkov

0,00 € Skupna cena

Na blagajno

Zapri

    05

    okt

    Čokoladni recept: Izdelava čokolade

    Recepti za čokoladne sladice

    Izdelava čokolade

    Recept za izdelavo lastne, domače čokolade po svojem okusu.

    Zahtevnost (1 - 5): 2, manj zahtevno

    Število oseb: 6

    Čas priprave: 15 minut

     
     

    Sestavine:

    • 2 jogurtova lončka sladkorja
    • 2 jogurtova lončka mleka
    • 1 jogurtov lonček vode
    • 10 dag kakava v prahu
    • 1 kg mleka v prahu
    • Dodatki: Lešniki, orehi, rozine, mandlji, itd.
     

    Čokoladni recept: Izdelava čokolade

    1. Pripravite toliko lešnikov, orehov, mandljev ali rozin, da z njimi prekrijete dno pekača v katerega boste vlili kuhano čokolado. V pekač položite papir za peko, da se čokolada ne bo prilepila na dno.

    2. V posodi premešajte sladkor in kakav v prahu. Med mešanjem vlivajte vodo in mleko. Pristavite na ogenj in kuhajte pri nizkih temperaturah.

    3. Neprestano mešajte, da bo zmes brez grudic. Ko mešanica zavre, kuhajte še 5 minut na zmernem ognju. Nato po žlicah počasi vmešajte še mleko v prahu in nadaljujte s kuhanjem pri nizki temperaturi še nadaljnje 2 do 3 minute.

    4. Čokoladno zmes prelijte v pekač vendar pazite, da ne preveč na debelo, sicer se ne bo strdila. Pekač postavite v hladilnik za približno 24 ur, da se čokolada strdi. Pa dober tek!

    Preveri različne čokolade za peko (prav takšne, kot uporabljajo tudi čokoladnice in najboljši slaščičarji).
    Klikni TUKAJ
     >>

    Priporočeni izdelki:



    comments powered by Disqus
    ×

    Zakaj pri nas?

    5 razlogov

    za kupovanje pri nas.

    Preberi več