0

Košarica

Ni izdelkov

0,00 € Skupna cena

Na blagajno

Zapri

    Kakavovo maslo

    Kakavovo maslo se predstavi. Kakavovo maslo lahko uporabite za pripravo domače čokolade, za sladice, za zgostitev omak ter celo za kozmetično uporabo (kreme za roke, balzam). Kakavovo maslo zgolj najboljše kvalitete.

    Ste vedeli? Kakavova zrna so zelo zdrava, saj vsebujejo veliko pozitivnih sestavin, ki vam bodo dvignila koncentracijo, pospešila krvni obtok in zmanjšala utrujenost, zato ni presenetljivo, da so poznana tudi kot eno izmed super živil.  Kvaliteta kakavovih zrn, kakava in posledično tudi čokolade, pa je odvisna od vrste kakavovca. Poznamo tri različne vrste, med katerimi sta dve najbolj pomembni: Criollo in Forastero ter Trinitario, ki je križanec med obema. Forastero je v čokoladni industriji najbolj pogosto uporabljen in razširjen, čeprav kakavova semena Criolla, imenovanega tudi divji kakavovec, dajejo bolj intenziven okus in aromo. A ta vrsta kakavovca je tudi manj rodna in bolj zahtevna za nego, zato so tudi čokolade, ki vsebujejo ta kakavova zrna zelo redke. Po nekaterih podatkih predstavljajo manj 10% celotne ponudbe čokolad. 

    TOP kakavovo maslo:

    * Preberi tudi članek: Kakavovec – drevo, ki nam daje čokolado.

    Prikazani izdelkI: 1 - 6 od 6 Razvrsti po: priljubljenosti ceni imenu

    Zadnje iz čokoladnega bloga

    29

    jun

    Je »veganska čokolada« res...

    Sladke novičke

    Obožujete čokolado, hkrati pa ste ljubitelj živali in je zaradi tega raje ne jeste? Ali veste, da lahko to sladko razvado uživate brez kančka slabe vesti? Predstavljamo vam vegansko čokolado.

    Preberi več

    22

    jun

    SugarSweet – zdrav nadomestek...

    Sladke novičke

    Da uživanje velikih količin sladkorja vse prej kot blagodejno vpliva na naše zdravje, čivkajo že vrabci na strehah. Kaj pa, če bi posegli po alternativi in poskusili svojo najljubšo hrano ali pijačo sladkati z naravnim sladilom?

    Preberi več
    ×

    Zakaj pri nas?

    5 razlogov

    za kupovanje pri nas.

    Preberi več