0

Košarica

Ni izdelkov

0,00 € Skupna cena

Na blagajno

Zapri

    Kakavovo maslo

    Kakavovo maslo se predstavi. Kakavovo maslo lahko uporabite za pripravo domače čokolade, za sladice, za zgostitev omak ter celo za kozmetično uporabo (kreme za roke, balzam). Kakavovo maslo zgolj najboljše kvalitete.

    Ste vedeli? Kakavova zrna so zelo zdrava, saj vsebujejo veliko pozitivnih sestavin, ki vam bodo dvignila koncentracijo, pospešila krvni obtok in zmanjšala utrujenost, zato ni presenetljivo, da so poznana tudi kot eno izmed super živil.  Kvaliteta kakavovih zrn, kakava in posledično tudi čokolade, pa je odvisna od vrste kakavovca. Poznamo tri različne vrste, med katerimi sta dve najbolj pomembni: Criollo in Forastero ter Trinitario, ki je križanec med obema. Forastero je v čokoladni industriji najbolj pogosto uporabljen in razširjen, čeprav kakavova semena Criolla, imenovanega tudi divji kakavovec, dajejo bolj intenziven okus in aromo. A ta vrsta kakavovca je tudi manj rodna in bolj zahtevna za nego, zato so tudi čokolade, ki vsebujejo ta kakavova zrna zelo redke. Po nekaterih podatkih predstavljajo manj 10% celotne ponudbe čokolad. 

    TOP kakavovo maslo:

    * Preberi tudi članek: Kakavovec – drevo, ki nam daje čokolado.

    Prikazani izdelkI: 1 - 7 od 7 Razvrsti po: priljubljenosti ceni imenu

    Zadnje iz čokoladnega bloga

    14

    aug

    Američani verjamejo, da...

    Čokoladne novosti

    Po poročanju Washington Posta kar 7% vseh odraslih američanov verjame, da čokoladno mleko prihaja iz rjavih krav.

    Preberi več

    12

    aug

    Zakaj v prehrano namesto...

    Sladke novičke

    Le kdo ne mara kakava? Božje živilo, kot so mu pravili Maji, je nepogrešljiva sestavina v naši kuhinji.

    Preberi več
    ×

    Zakaj pri nas?

    5 razlogov

    za kupovanje pri nas.

    Preberi več