0

Košarica

Ni izdelkov

0,00 € Skupna cena

Na blagajno

Zapri

    Kakavovi izdelki

    Kakavovi izdelki se predstavijo. Pri pripravljanju slaščic se kakav, čokolada in ostali kakavovi izdelki odlično obnesejo. Pripomorejo k hranljivosti, bogati teksturi in božanskemu okusu.

    Ste vedeli? Kakavova zrna so zelo zdrava, saj vsebujejo veliko pozitivnih sestavin, ki vam bodo dvignila koncentracijo, pospešila krvni obtok in zmanjšala utrujenost, zato ni presenetljivo, da so poznana tudi kot eno izmed super živil.  Kvaliteta kakavovih zrn, kakava in posledično tudi čokolade, pa je odvisna od vrste kakavovca. Poznamo tri različne vrste, med katerimi sta dve najbolj pomembni: Criollo in Forastero ter Trinitario, ki je križanec med obema. Forastero je v čokoladni industriji najbolj pogosto uporabljen in razširjen, čeprav kakavova semena Criolla, imenovanega tudi divji kakavovec, dajejo bolj intenziven okus in aromo. A ta vrsta kakavovca je tudi manj rodna in bolj zahtevna za nego, zato so tudi čokolade, ki vsebujejo ta kakavova zrna zelo redke. Po nekaterih podatkih predstavljajo manj 10% celotne ponudbe čokolad. 

    TOP kakavovi izdelki:

    * Preberi tudi članek: Kakavovec – drevo, ki nam daje čokolado.

    Prikazani izdelkI: 1 - 12 od 25 Razvrsti po: priljubljenosti ceni imenu

    Zadnje iz čokoladnega bloga

    15

    sep

    Zakaj čokolado uvrščamo med...

    Sladke novičke

    Čokolada je zagotovo eno izmed bolj hvaležnih živil, saj jo odlikujejo izjemen okus in blagodejni učinki na zdravje, poleg tega pa jo lahko podarimo tudi ob najrazličnejših priložnostih.

    Preberi več

    12

    sep

    Misli o čokoladi, ki polepšajo dan

    Sladke novičke

    Zakaj ne bi naslednjič, ko boste partnerju ali partnerici, staršem, prijatelju ali kateri drugi vam dragi osebi poklonili čokolado, zraven priložili še kakšno prikupno misel? Morda vam bo v pomoč naš seznam tridesetih najlepših in hudomušnih misli o čokoladi.

    Preberi več
    ×

    Zakaj pri nas?

    5 razlogov

    za kupovanje pri nas.

    Preberi več